Customer
service
6465 9595
Info Solat Ibu Negara KL

Info Solat Ibu Negara KL

KL adalah ibu negara untuk negara kita yang tercinta Malaysia. Semestinya Kuala Lumpur ini didiami oleh kumpulan pelbagai keadaan masyarakat. https://www.waktu-solat.com/selangor-dan-wilayah-persekutuan/kuala-lumpur.html Sebagai kita yang beragama islam, kita semua wajib untuk melaksanakan solat fardhu sebagaimana yang telah disyariatkan.

Kebanyakan daripada kita yang duduk di Kuala Lumpur ini semestinya ingin mengetahui waktu solat KL.Ini bagi membolehkan kita melakukan preparation bagi berjemaah di masjid. Kerana solat berjemaah adalah lebih afdhal berbanding solat sendirian. Namun, mereka yang bertugas tetap melaksanakan solat walau sendirian. Jadi waktu solat Kuala Lumpur ini amatlah diperlukan oleh mereka bagi melaksanakan kefardhuan solat.

Justeru itu saya berharap pautan yang saya letakkan untuk ke halaman yang menyediakan waktu solat Kuala Lumpur dapat membantu kita semua bagi melakukan persediaan solat paling awal yang boleh dan seeloknya dilaksanakan dalam keadaan berjemaah. Halaman tersebut menyediakan waktu solat yang berasal dari Jabatan Kemajuan Islam Malaysia. Diharap kita semua dapat memanfaatkannya. Terima kasih kerana sudi melayari halaman saya tersebut.